חגי בן יהודה על אפיה עם מים חיים

לפני כמה חודשים התחלתי בהתנסות מרתקת במערכת מים חיים שהותקנה אצלי בבית.

כמי שחומרי הגלם חשובים לו.. הרגשתי שאני מייחס הרבה מאד חשיבות לטיב הקמח והמלח, אבל הרכיב העיקרי בלחם הוא בעצם המים.

התחלתי לחקור את הנושא וגיליתי שהתחום מפותח מאד באוסטריה, גרמניה וצרפת.. לשמחתי, יצא לי להכיר את רון קידר הבעלים של חברת "מיבריאה"- Meybriah מים חיים שפיתחה מתקן מים חיים, המשפיע בדרך של השראה אנרגטית על מי הצנרת ומחזיר את המים כמה שיותר קרוב למצבם המקורי בטבע ,לפני שעברו את כל תלאות הדרך (שאיבה, סינון, התפלה, הולכה בצנרת בלחץ גבוה וכו'..). המתקן חובר לכל הבית והתוצאה היא מים עם הרבה יותר גוף, מים סמיכים יותר וכמובן שגם המחמצת והבצקים שלי חשו מיד בשינוי. תפיחת הבצק השתנתה והחלה לעבוד באופן הרבה יותר יעיל מאשר מקודם והכי חשוב... הטעם של הלחם התחדד וחיי המדף שלו התארכו.

ההתנסות הזו מלמדת אותי להיות קשוב יותר למים, חומר הגלם שהוא הכי מובן מאליו בשביל רובנו... וללמוד להעריך את הדבר הבסיסי ביותר בחיינו.